Uncategorized

Raed Arafat a spus ce trebuie sa facem in timpul unei furtuni sau vijelii

Știai că...?

Șeful DSU, Raed Arafat a spus ce ar trebui să facem în timpul unei vijelii, însă și după ce a trecut aceasta.

„În timpul unei furtuni, rugămintea noastră către populație este să se adăpostească, să rămână în casă. Dacă sunt pe stradă să intre în casă, să fie atenți la obiectele care pot să cadă din cauza vântului, și când ies după o frutună să fie atenți mai ales la firele de curent care pot să cadă și să electrocuteze pe cineva.”, a spus șeful DSU, pentru Antena 3.

ISU a transmis, de asemenea, cât mai multe indicații privind măsurile de protecție în timpul unei furtuni.

„Evitați: obiectele înalte, precum un copac înalt izolat în spațiu deschis, câmpurile, plajele sau ambarcațiunile pe apă, obiectele metalice (utilaje agricole, stâlpi, echipamente de fermă, motociclete, biciclete, etc.).

Dacă nu ați reușit să vă adăpostiți și simțiți că părul vi s-a electrizat, este un indiciu că există pericolul unui trăsnet. Așezați-vă ghemuit, puneți-vă mâinile pe urechi și cap, lipiți călcâiele.

Aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la podurile avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Dacă ați identificat persoane inconștiente, lovite de trăsnet, solicitați imediat ajutor medical la numărul de urgență 112!”, aflăm tot de la sursa menționată anterior.

Tu ce făceai până acum în timpul unei furtuni? Știai toate aceste informații? Dacă da, le respectai? Iată mai jos alte câteva lucruri pe care ar fi indicat să le faci, pe care le-a precizat șeful DSU la Digi24.

„Dacă ești în casă, nu ieși, așteaptă. Dacă ai echipamente electrice pornite, să le oprești pe durata vijeliei. Bineînteles, ieși după ce s-a terminat, dar verifici totuși să nu fie obiecte instabile care pot să cadă și să te lovească.”

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close