Uncategorized

ANM Ne dă din nou alertă de cod galben și portocaliu de ploi!

Care sunt județele vizate?

Țara noastră se află din nou sub cod galben și cod portocaliu de ploi, conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Vineri, 18 iunie, cei de la ANM au emis o nouă alertă de cod galben și cod portocaliu de ploi torențiale și instabilitate atmosferică valabile în 33 de județe până mâine seară. Veștile nu se opresc aici, aceștia anunțând că va fi vreme rea în toată țara până duminică seară.

În județele Bacău, Galați, Călărași, Brăila, Vrancea, Buzău, Ialomița,  Prahova și zona de munte a județelor Covasna, Brașov, Dâmbovița, Iași, în intervalul 18 iunie, 12:00 – 19 iunie, 23:00, va fi cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ, acumulându-se cantități de apă de 40 – 50 litri pe metru pătrat și, izolat, 60 – 80 litri pe metru pătrat.

Totodată, vor fi pe alocuri și în județele din Moldova și Muntenia ploi abundente. În același timp, se pare că va fi în vigoare o alertă de cod galben de ploi însemnate cantitativ și în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei unde va ploua semnificativ.

Românii vor avea parte și de averse cu caracter torențial care vor fi însoțite și de descărcări electrice. După cum anunță meteorologii, din nou se vor face inundații, cantitățile de apă depășind 30  l/mp, pe suprafețe restrânse chiar 50 l pe metru pătrat.

Să fie oare un efect secundar al ciclonului care s-a format în Marea Neagră?!

Ieri, 17 iunie s-a format în Marea Neagră un ciclon care s-a apropiat foarte repede de România și a adus instabilitate atmosferică în aproape toată țara, cei de la meteorologie fiind nevoiți să emită cod galben în județele Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui cât și în Municipiul București, unde se anunță vreme instabilă cu ploi abundente, vânt puternic și descărcări electrice.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close