Uncategorized

Avertizare meteo: cod galben și portocaliu de ploi!

București și 29 de județe sunt în alertă!

Administrația Naționala de Meteorologie avertizează bucureștenii că în prima parte a zilei de duminică cerul va fi variabil, urmând ca apoi instabilitatea atmosferică să fie accentuată temporar, manifestându-se prin Înnorări și perioade în care vor fi posibile averse, descărcări electrice și pe alocuri grindină.

Așadar, ploile vor fi torențiale și în intervale scurte de timp este posibil să se înregistreze cantități de apă în medie de 15-25 litri pe metru pătrat, vântul va sufla slab până la moderat și pe alocuri sunt posibile și vijelii, avertizarea fiind valabilă între orele 10:00 – 23:00.

În intervalul spus mai sus, va fi cod galben în Oltenia, Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și local în Transilvania, unde se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ploile având caracter torențial, iar cantitatea de apă acumulată va depăși 25-30 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Vântul va sufla cu viteze de peste 65-70 kilometri pe oră în sudul și vestul Olteniei, iar în Carpații Meridionali, la peste 1800 m altitudine, va atinge și 100 km/h

Cod portocaliu în Dobrogea, litoralul fiind și el afectat.

Azi, 13 iunie, în intervalul 14:00 – 23:00, se anunță ploi abundente în județele Constanța și Tulcea, instabilitatea atmosferică accentuându-se, având loc averse torențiale. descărcări electrice, vijelii și grindină, cantitățile de apă acumulată vor depăși 40 l/mp.

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close